Prioritert brøyting og brøytestikker

Informasjon vedrørende brøyting.

Prioritert brøyting

Dette er en orientering om opplegget med prioritert brøyting i Ryskdalen og Solberglia hytteområder. Alle som har egne innkjøringer til hyttene skal alltid bestille brøyting på vår hjemmeside, minimum to dager før dere ankommer hytta.

Nå er det slik at dere vil enkelte ganger oppleve at det ikke er brøytet, Hvis det nylig har kommet snø så hender det at vi ikke rekker rundt til alle før dere ankommer, men da er vi i området og er ikke langt unna. Det er veldig ofte at snøen kommer på torsdag eller fredag og da har vi problemer med å rekke alle. Får vi snøen først i uka så er målet å ha alt brøytet til fredag.
Det er umulig å ha alle innkjøringer og veier ferdig brøytet til enhver tid.

Første prioritet for våre brøytere er at alle veger skal tas først, deretter kommer de som har bestilt prioritert brøyting. Vi fortsetter da og brøyter resten.
Ved et vanlig snøfall tar det mellom 30-40 timer og brøyte alt sammen, derfor vil nok noen oppleve at det ikke alltid er brøytet som forventet.

Vi satser hele tiden på å ha så gode forhold som mulig for våre kunder!


Brøytestikker

Det er veldig mange innkjøringer til hyttene hvor det ikke er satt ut brøytestikker, dette gjør det vanskelig og foreta en god brøyting. I mange tilfeller er det dårlig sikt og umulig å se kanter eller konturer. I noen tilfeller klarer vi rett og slett ikke å brøyte, da det ikke er noen holdepunkter/ stikker.

Det er hytteeiers ansvar å sette ut disse.

Det trenger ikke å være veldig tett med stikker, men disse skal markere hindringer som, kanter, steiner, stubber, trapper, andre hindringer, og eventuelle tanker. Selvfølgelig bredden på veien.
Disse må også settes opp slik at de står godt, skal stå rett, og ikke heller innover. Da blir de nedkjørt og er ikke til noen hjelp. Traktoren med freser trenger ca 3,5 meter i bredden.

Brøytestikker er satt ut ved garasjen i Ryskdalen, og ved Solberglivegen nedfor krysset til Måltrostvegen.

Dette er meget viktig for å kunne foreta en sikker og god brøyting til beste for oss alle.